Monacos Formel 1 Grand Prix och live streaming

Under Formel 1 Grand Prix i Monaco är säkerheten högsta prioritet och Monacos brandkår och polis måste kunna hålla koll på alla sina enheter samtidigt som de kontrollerar folkmassan. En viktig kapacitet för den offentliga säkerheten är direktsändning som Bliksund tillhandahåller via IncidentShare. Detta ger polisen och brandkåren en snabb överblick över en situation som kräver ett snabbt ingripande.

Monacos Formel 1 Grand Prix live streaming blog hero bilde

Foto: Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco (IncidentShare-lösningen visas på tv-skärmen längst till höger).

Ryggraden i Monacos beredskap

Centre de Gestion des Evènements et de Conduite des Opérations de Secours (CGECOS) är en nödcentral som är utformad för att snabbt kunna sättas upp vid en större incident, t.ex. en väderkatastrof eller en katastrofal nödsituation.
 
Vare sig det är på läns- eller delstatsnivå har EOC-anläggningar finansierats och underhållits på högsta nivå. Härifrån kan de följa alla typer av incidenter från IncidentShare-plattformen.
 

Grand Prix utgör en utmanande säkerhetsuppgift

Grand Prix i Monaco är en utmanande säkerhetsuppgift för de monegaskiska säkerhetsorganen när det gäller att samla in relevanta uppgifter om incidenter och sammanställa direktsändningar i en enda tillämpning vid deras olika ledningscentraler. Under Grand Prix reagerar brandkåren Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco (Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco ) och polisen(Sûreté Publique) på incidenter, allt från trafikolyckor till bränsle- och kemikalieutsläpp och bränder, och dessutom måste de vara uppmärksamma på de cirka 200 000 Formel 1-åskådarna.

Myndigheterna står därför inför en alltmer komplex säkerhetsuppgift, som kompliceras av Monacos infrastruktur. På grund av den komplexa säkerhetsuppgiften ville Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco och polisen, Sûreté Publique, snabbt kunna övervaka de känsliga områdena runt banan för att begränsa alla risker. Och som ett resultat av detta kontaktade Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco Bliksund för att stödja de monegaskiska myndigheterna med en säker streaminglösning. Bliksunds lösning bildade en gemensam plattform, vilket innebär att brandmän och polis kan upprätthålla full situationsmedvetenhet under hela Grand Prix med hjälp av kameraöverföring från drönaren i luften. I dag har denna lösning varit i drift dygnet runt under de senaste tre åren.

 

grandstand monaco grand prix

 

Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco

Drönarstreaming via 5G till IncidentShare-programvaran

Monacos brandkår bekämpar bränder och löser alla typer av räddningsuppdrag i Monaco. Dessutom bistår Monacos brandmän även de franska grannkommunerna (Cap d'Ail, Beausoleil och en del av Roquebrune Cap Martin) på grundval av bilaterala avtal. www.pompiers.gouv.mc

 

Sûreté Publique

Drönarstreaming via 5G till IncidentShare-programvaran

Monacos polis har till uppgift att upprätthålla den allmänna ordningen genom att förebygga, utreda och lagföra brott samt hantera konflikter. www.police.gouv.mc