Inspektion av kraftledningar

Du kanske tror att Bliksund bara handlar om "blue light"-kunder och om att hjälpa räddningstjänsten, men just nu ser vi också ett stort intresse för vår säkra live streaming-plattform från industrikunder som vill använda vår programvara för att optimera sina affärsprocesser och arbetsflöden.

inspektion kraftledningar blog hero bild

Branscher som jordbruk, tillverkning, byggnation, transport, läkemedel och kommunikation behöver optimera sin kommunikation – särskilt i situationer där fjärrstyrda och distribuerade team behöver se hur en viss produktionslinje eller utveckling fortskrider.

Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hantera fjärrstyrda och distribuerade team i dagens värld, med regelbundna låsningar, resebegränsningar och självisolering. Det är viktigt att ha en säker plattform som gör det möjligt för grupperna att på distans övervaka arbetets fortskridande, en testanläggning eller liknande med hjälp av enkla kameror och till en låg kostnad, för att hålla ett projekt igång. IncidentShare™-plattformen kan enkelt och till låg kostnad användas för sådana projekt och kan vara fullt fungerande inom några timmar efter den första kontakten med Bliksund.

bilde från dröne av kraftledningar incidentsharedröne incidenthsare

 

GDPR

På grund av kommersiell sekretess kräver många projekt att videoströmmar krypteras och följer GDPR-bestämmelserna, och för detta är vår incidentshare™-plattform den perfekta lösningen.

Vi stöder ett stort antal krypterade streamingprotokoll som RTMPS (Real-Time Messaging Protocol) och SRT (Secure Reliable Transport protocol), som förhindrar att tredje part avlyssnar din live-stream medan den är på väg till IncidentShare-plattformen – men vår säkerhet slutar inte där. Vi lägger också till IP-begränsning, hotlinkskydd, geo-fencing och mycket mer för att se till att endast de som du vill ha tillgång till videoströmmen kan göra det.

I det här exemplet används vår plattform för inspektion av kraftledningar av en lokal drönarpilot, som kan styras av de ingenjörer och ämnesexperter som ansvarar för underhållsinspektionen från ett hemkontor eller ett kontor i en annan del av landet – eller till och med världen. Vid behov kan videoflödet även återföras till externa algoritmer för maskininlärning eller programvara för artificiell intelligens (AI) för att köra automatiska inspektionsrutiner.