Säker livestreaming och spårning av drönarens flygtur

Vi har fått tag på en DJI Enterprise Mavic 3 och är i full gång med att livetesta gps:en i vår videolösning IncidentShare.

IncidentShare DJI RC pro blog header bilde

Då möjligheten att testa funktionerna med både DJI Mavic 3 och styrenheten RC Pro Enterprise dök upp slog vi till direkt. En stor del av vår passion ligger i att vara nyfikna på nya teknologier och teknikprylar.

Vi började med drönare och livestreaming för 10 år sedan och redan från början har vi arbetat med att göra videostreaming säkert. Det här är inte något kameratillverkarna har fokuserat på och vi har till exempel bidragit med att hitta sätt att göra rtmp-livestreaming med DJI-drönare säkrare.

Gps-positionering i realtid

Till drönaren Mavic 3 Enterprise medföljer styrenheten RC Pro som är en styrenhet med skärm och inbyggd dator med mängder av funktioner. Styrenhetens dator kan man få tillgång till via DJI:s Cloud API, och det är här det blir riktigt kul för oss.

Genom att få tillgång till både styrenhet och drönarens gps kan vi nu börja kika på olika sätt att samla in data i vår videolösning IncidentShares inbyggda kort.

Med protokollet MQTT kan vi med mycket stor noggrannhet och låg fördröjning inhämta information om var drönaren och styrenheten befinner sig i realtid. Vi räknar med att kunna hitta ett sätt att använda detta för att hjälpa våra kunder att skapa ännu bättre överblick och kommunikation.

Peter Philip Michaelsen

”En sak som gör det spännande att arbeta på Bliksund är vår gemensamma nyfikenhet på nya teknologier. Att hitta nya lösningar tillsammans och kunna säga ’hallå, kan vi göra så här istället’ är något som verkligen driver vårt team.

Och ja, så är det också kul för oss utvecklare att få lov att leka och flyga med drönare på arbetstid”

Peter Phillip Michaelsen – System Developer och frontperson för tester med DJI-drönare

 

Största möjliga säkerhet

Våra kunder efterfrågar hög säkerhet, både vid livestreaming, men också när det gäller lagring och streaming av video. Våra videoprotokoll för livestreaming för till exempel drönare är vanligen rtmp och rtmps, men IncidentShare har byggts för att skapa extra kryptering vid videokällan.

Allt inhämtat videomaterial läggs också över på säkra servrar.

Bliksund är alltid redo att hjälpa till 

Utöver hjälp till livestreaming med drönare hjälper vi också till med guider som visar hur du kan livestreama från en DJI Osmo Action actionkamera.

Har du frågor och gärna vill veta mer om vårt arbete med drönare och livestreaming får du gärna kontakta oss här:

Kontakta oss