Bliksund anställer Lise-Mette Lindland som ny Strategic Account Director

Med fokus på att vidareutveckla sina tjänster och leveranser till det norska sjukvårdssystemet tar Bliksund in den erfarna Lise-Mette Lindland. Lise-Mette kommer närmast från rollen som avdelningschef på Vestre Viken HF och tillträder som Strategic Account Director. Med många års erfarenhet från ledande befattningar inom sjukvårdssektorn kommer hon att fokusera på att vidareutveckla bolagets lösningar för sjukvårdssektorn och värna om norska sjukvårdskunder.

Bliksund anställer Lise-Mette Lindland som ny Strategic Account Director blog hero bild

Lise-Mette Lindland har arbetat inom den norska sjukvården i mer än 29 år och tillför bolaget en gedigen professionell bakgrund och erfarenhet. Hon är utbildad sjuksköterska med erfarenhet från olika medicinska avdelningar och akutmottagningar.

Dessutom har hon en Master of Management i projektledning, organisationspsykologi och konsultation från BI, vilket hon har haft nytta av i sin roll som avdelningschef för AMK Vestre Viken. Med Bliksunds fokus på samarbete med de norska hälsoregionerna och vidareutveckling av bolagets lösningar för hälsosektorn är Lise-Mette en bra match för bolagets fortsatta utveckling. 

Lise mette lindland profil bild
"Efter många år inom den norska sjukvården är det spännande för mig att vara med på den fortsatta resan i Bliksund. Företaget har imponerat på mig sedan vårt första möte. Förutom innovativa lösningar har företaget också en stark kultur och fantastiska människor som jag nu ser fram emot att arbeta med", säger Lise-Mette Lindland, Strategic Account Director på Bliksund.

 

Lång meritlista inom hälso- och sjukvård

Med tre decennier inom den norska sjukvårdsindustrin har Lise-Mette haft flera roller och arbetat med olika projekt. Hon hjälpte till att etablera den första samlokaliserade larmcentralen i Norge, vilket ledde till förändringar i hur larmtjänsten samarbetar och vad som nu är den nationella trippelvarningsproceduren - anmälan och interaktion med alla larmtjänster.

Hon var också projektledare för innovationspartnerskapet "Videosamtal med AMK" (IncidentShare), som idag är en del av Bliksunds produktportfölj och är en av två videosamtalslösningar som används i AMK-centraler i Norge idag.

Janne Morstøl CEO Bliksund profil bild
"Ända sedan Bliksunds start har företaget fokuserat på att ha medarbetare som känner till sjukvårdssystemet från insidan och har erfarenhet inom området. Lise-Mette har en imponerande bakgrund och lång erfarenhet som ger oss värdefull kunskap och en förtrogenhet med det norska sjukvårdssystemet som kommer att stärka oss framöver",
säger Janne T. Morstøl, VD för Bliksund.